Невидимите хора Невидимые люди

Димитр Дянков
Невидимите хора са някъде край нас -
готови да помогнат, макар и не на глас.
Тъй незабележими - те дават ни криле
страха си да надвием във своето сърце.
Когато ни е тежко, невидимите хора
са нашият спасител и нашата опора.
Те ангели са наши, хранители и стражи
от греховете си поне за миг да се откажем...
Изчезнат ли, тогава - светът ще стане ням
и всеки ще научи, какво е да си сам.