Що можна сказати

Михаил Данихленко
Що можна сказати про осінь,
Про ніжність любимих очей,
Про те, що ні коли не спросить,
Про істину звичних речей.

Про ранки, які у тумані,
Про дні у сірих краплинах.
Про сонце, яке вже не гріє
І теплі останні хвилини.

Про те, що вона не повторна,
Про те, що її вже не буде,
І кожна наступна - як осінь -
Про те, що її не забуду.

Що можна сказати про осінь -
Написані сотні віршів,
І сказані тисячі слів -
Лиш декілька з них у душі...