Тепла так хочу

Яна Маркина
Сумно й важко на душі,
Коли так сіро за вікном..
Коли на вулиці дощі,
Мов ворон все накрив крилом..

І панує в хаті тиша,
Лиш стукіт годинника чутно
І дощ, що крапає на кришу,
Йому напевно також смутно..

Негода зараз на порозі..
Сонце так вміло ховається,
І листя лежить на дорозі..
В осінніх калюжах купається

Швидко час від нас втікає,
Забрало літо теплі ночі
Все проходить, все минає..
Лиш на мить закриєш очі..

Вітер холодом повіяв,
І тепла вже не лишилось
Я про нього тихо мрію...
Щоб воно на мить з'явилось

На тепло я так надіюсь..
Може сонце буде вранці,
А поки трошки я зігріюсь
Гарячим чаєм в склянці...