Алчакъ эвим

Алие Кендже -Али
Юксек къырнынъ тюбюнде тура алчакъ эвим,
Миллетиме яхшылыкъ сизден беклемедим.
Меним хорлы асрет халкъым кимге керек?
Алчакъ эвнинъ устюнде къырлар юксек.
Озенимде сувукъ сувнен ташлар ойнай.
Юрегимде парча - кесек ачув къайнай.
Не япайым? Къайда чапсанъ - диварлар,
Нефесым ёкъ, эм бу сёзлер де манъа тар.