Здраствуй Сонце

Александр Бирзула
Здрастуй Сонце! Загорівся диво-світ,
Та упало на віконце пір'я  птахи диво-зліт.
Загубились у хмаринках крапли теплого дощу
Закувала серед лісу, нам зозуля-провіщун.
Ой зозуля, диво краля, я питатись не будУ,
Бо злітає круків зграя... та віщує вже  біду.
Бо злітає круків зграя... та віщує вже  біду.

Здрастуй Сонце,  легінь ясний! Все шукаєш Весну діву?
Полюбив ії не вчасно,  та вінок  іще не сплів ії.
Або може вередуєш  та морочиш діві душу  .
Та приходиш серед ночі, спокій дівчині порушив.
Ой даремно те втікає ... що шукав та не знайшов.
Хтось кохання в серці має, але хтось на серці  шов.
Хтось кохання в серці має, але хтось на серці  шов.