Тефтерчето Не, на мутраците - политици

Величка Николова -Литатру 1
Хей, стига вече страсти долни
и удари под кръста.
Радеете, пък сте подмолни
мутраци - от невръстни.

На Вас не ща да ръкопляскам,
не ща да коленича.
От списъка си ви задрасквам.
В тефтера ви надничам.

Умря ви вече блюдолиза -
от глад го уморихте,
а вие сте за "бяла риза",
или пък за пандиза!

*