Хората от обич грешат - Люди любви ошибаются

Мария Шандуркова
***

Хората от обич
грешат...

От обич
разделят, убиват...
а после разкъсват своята гръд,
от обич кога се напиват.

И даже лъжата
на обич кълни,
и изневярата –
на обич прилича.
Обичта ни
и ревност търпи,
на отмъщение тя я обрича.

Все от обич
са тия злини,
но никой не спря
да обича.   

Мария Шандуркова