***

Рахим Карим
Олам ичра изладим ;ондош,
Олма терди гирён кўзларим.
Кенг дунёдан топмадим йўлдош,
;он йи;ладим, нордай бўзладим.

Тополмадим бир я;ин жонни,
;атто кундуз куни шам ё;иб.
Улу;бекдай кезиб осмонни,
Юлдуз каби изладим, бо;иб...

Тополмадим ердан, кўкдан ;ам,
Кўкрагимни мушук тирналаб.
Ёл;изликни топдим, гуво; ;а;,
Кеча-кундуз излаб, ўрмалаб.

Кўз ёш топдим кўз косасидан,
Азоб топдим жон кўзасидан.
;ам топдим ;ис остонасидан,
;асрат топдим дил кўчасидан.

Ярамаса на;от бир кимса,
Босмо;ликка ташна ба;ирга?
Тополмадим бир умр, энсаб,
Олло; боссин энди ба;рига!