Яргъа тежен дидедивай...

Владик Батманов
Къе садбуру вучиз чпин дидеяр
Куьмек тагуз тазва текдиз хуьрера?
Чан-рикl ийиз ч1ехи авур куьрпеяр
Кефер чlугваз ава чпиз шегьерра.

Бязибуруз къадир жедач дидедин,
Ван хкажиз,гьяз авачиз рахада.
Дестек я ам гьар инсандин бинедин,
Гьар к1валахда Диде сифте аквада.

Цларикай тийин чна юлдашар
Лап к1уьд вацра рик1ик хвейи дидейриз.
Вацра пудра туна вири к1валахар,
Ша,хквен чун Дидед патав хуьрериз