НПО

Антонина Димитрова -Болгария
„Фондацията” чуждоземна
с души на дребно тук търгува.
На яслата й за да легнеш,
с разкош петзвезден  те вербува.

В хотели СПА те „обучава” –
на раболепие те учи.
Руши устои и държавност.
„Послушко” чака го „Сполука”.

Отечеството не е важно,
народът – кучета го яли.
Превърнат в ренеГАД  продажен,
морал забравяш, идеали…

Облечен стилно и по мода,
по студия  разпъван, канен,
разказваш колко е негоден
Патриотизмът, даже странен

в глобалното световно село.
Повтаряш чуждите клишета.
Изпечен  консуматор ялов,
съсипваш  родната просвета.

„Интерактивности”, „флешмоби”,
„Пиар” и разни „иновации”…
Чуждиците, отколе  модни,
децата правят на глупаци.

Излизат все по-неграмотни
от днешното школо, горките.
Не учени са нужни! Роби!
По-малко искат и не питат.

Детето ти е Там. Заложник.
Уж учи. Слушкаш Тук и…знаеш,
че в сметката ти ще положат
зелено…Да не се разкаеш!

Рогатият се е погрижил
 Душата ти  да притежава.
А договорът, с кръв подписан,
не се забравя и прощава!
11.10.2017г.