***

Рахим Карим
Ўлдирганман бў;иб, чава;лаб,
;албимдаги ра;м-шаф;атни.
Душманни ;ам юрган авайлаб,
Эъзозлаган сот;ин хил;атни.

Ме;рибонлик ;илар эди у,
Кўз ўнгимда сотиб турса ;ам.
Бемор эрса - тутар эди сув,
Силар эди бошин - чекса ;ам.

Яна нима ;илиши мумкин,
Бу бечора ра;мдил юрак?
Исми Ра;им бўлганимикин,
;а, гуно;и шу бўлса керак?

Биронтаси ра;м айламади,
Исми бўлмаса ;ам Бера;м.
Дард чексам-да ;еч ярамади,
Бўлмаса-да номи Бефа;м.

Менинг кўнглим эса тара;;ум,
Айлайверди тупурган зотни.
Бунча менда кўп экан ра;м,
На;от ишлаб чи;арар отим?

Ра;м, мени ўз ;олимга ;ўй,
Мендан нима истайсан яна?
Бера;млик ;илмо;да-ку тўй,
Шаф;атсизлар ;илар тантана!