Жовтень

Вера Сурикова
Жовтень прокрався
на вулицi мiста
З фарбою жовтою
в палiтрi барвистiй.
Пензлика нiжно
тримає в долонях.
Жовтень у осенi
В вiчнiм полонi.
Жовтi берези,
I клени палають.
Ранки холодними
росами грають.
Пташинi ключi
Вiдлiтають за море,
Стали прозорими
Води та зорi.
Дикi тварини
Збираються спати.
Недовго зими вже
Природi чекати.