Не жалiй мене

Валентина Кондратенко 2
Не жалій мене, що знехтував ти мною,
Не шукай плюсів і мінусів мені. 
Сплине час – тужливою струною 
Забриню в твоїй самотині.
Не ховай від мене очі спорожнілі, 
Не минай стежок, де буду я іти: 
Ми в земній скаженій заметілі –
Два далеких зоряних світи.
Згіркне час – і гілкою у шибку 
Я постукаю осінньої пори 
Під самотній плач печалі-скрипки, 
Як застогнуть зболені вітри.
Що було – чи справжнє, чи минуще –
Не суши даремно голови! 
Решето років відсіє суще. 
Ти радій, і плач ; люби, живи!
Я не камінь твій серед дороги –
Зникне тінь моя, як і прийшла.
Спогадами вляжуться тривоги: 
Ти ж-бо загубив, а я – знайшла.