На Покрову

Олег Кравченко 38
Ой, на Покрову, на Покрову
Знайшов на щастя я підкову,
З ріки дістав я повний ятір.
В печі линів готує матір… 
А завтра зранку, до схід сонця,
На Схід рушають оборонці.
Услід мені всміхнеться мати,
Щоб сльози якось вгамувати,
А я, з линами у торбині –
В АТО з бійцями на машині.
Мені, мов щось попало в вічі…
У тій АТО я вижив двічі,
Здолав контузію і смерть я…
Чи повернусь додому втретє?..
Чи обійму матусю в хаті?..
Храни мене, Пречиста Матір! 
© Олег КРАВЧЕНКО. 
2017.