Моiм друзям

Антон Зани
Моїм "друзям"

"Вибачайте...кричить собi",*
Слухать вас несила.
Я до себе вас покличу,
Хоча б на годину.

На Донбас, у "сiру" зону,
Де живуть все ж ЛЮДИ,
В Горлiвку, в Пiски, в Майорськ,
Або ж в ту "промзону". (Авдiївка, де був один з найбiльших коксохiмiчних заводiв)

Поживiть у нас хоч мiсяц
З вашим "перемир'ям",
Коли вже нема нiчого
З рiдного подвiр'я.

Може тодi ви збагнете,
Що ви натворили?
Край багатий i квiтучий
Знищили, розбили.

Життiв людських нi за що
Сотнi загубили,
Дiточок малих невинних
Вбили, зсиротили.

Скiльки можна говорити?
Скiльки ще кричати?
Зупинiться! Схаменiться!
Досить нас вбивати!

"А "розумне" ваше слово
Брехнею пiдбите",*
То залиште його собi
I не говорiте.

За сим - годi, прощавайте.
Вам з брехнею жити.
Нема в нас порозумiння.
Нащо ж воду лити?

14.10.2017 р.

* - цитати з "Гайдамаки" Т.Г.Шевченко