О, Чалавек! Не будзь бяздушным!

Владимир Хихол
Хоць і не еў ён хлеба ўдосталь,
Яго ўпісалі ў "кулакі".
Зрабіўшы "ворагам народа",
Адправілі на "Салаўкі".

Пазбавіўшы сям'і і волі,
Сваёй уласнае зямлі,
Яго ў раба ператварылі
І здзекваліся, як маглі.

Душылі працай непасільнай,
Марылі лагерным пайком
З прасрочаных, гнілых прадуктаў
І хлебам, змешаным з пяском.

Начальства злосць на ім зрывала,
Забавы ладзіў крымінал,,,
О! Колькі мук і уніжэнняў
Зусім бязвінны ён пазнаў.

І хоць рэабілітавалі
Яго праз многія гады,
Віноўнікаў шукаць не сталі,
Прыкрылі нават іх сляды.

О,Чалавек! Не будзь бяздушны
І не твары другім бяды!
Яна , у выглядзе расплаты,
Цябе пасцігне праз гады.