Ръце благословени

Генка Богданова
Автор: Генка Богданова

На гинеколозите и акушерките с поклон!


Ти пак си с бялата престилка.
Пред тебе младата родилка
с тревожен поглед те следи.
„Не се страхувай! – казваш ти.
Сега боли, но скоро двете,
с едно съкровище в ръцете,
щастливи ще се поздравим.
Прекрасна щерка, или син,
за майчината болка свята
ще бъдат скъпата отплата!”
От твоята усмивка мила
преливат в нея чудна сила,
кураж и воля…И надежда
през мъките й я повежда
към най – щастливия й миг,
когато сладък детски вик,
разкъсва болката голяма.
-Бъди благословена, МАМО! -
прошепваш тихичко с усмивка.
Кафе на крак.  За миг - почивка
и бързаш с бялата престилка
при следващата си родилка.
Забравила за студ, умора, жажда,
ти новият живот израждаш.

Бъдете триж благословени,
ръце към новия живот прострени!