Песен за песните

Генка Богданова
Автор: Генка Богданова

Песни -  сладки и омайни,
пълни с чар и нежни тайни.
Песни, от любов родени,
от мечтите окрилени.
Песни, лястовици бели,
във душите закопнели
за слова и чувства топли.
Песни, тихи като вопли
и като въздишки страстни.
Песни звучни и прекрасни,
над града ни полетете,
като гълъби кръжете
над душите ни човешки,
болни от тъга и грешки!
Като чудодейно цвете
спомените възкресете
за любов, мечти и радост,
за възторжената младост!