ТАЗИ НОЩ

Йорданка Радева
Тази нощ ще спя спокойно.
Все едно... че си до мен.
Не си тръгвай преди зазоряване.
Толкова е хубаво да се сгуша в теб.

И непоканени сълзи в очите ми
отмиват мислите, а аз в терзание.
Стичат се на струйки по лицето
и чертаят невидими пътечки,
а аз единствено искам да ме водят
само... само... към теб.