Разлiвы

Николай Карташевич
Я бы цябе па разлiвах правёў,
Там, дзе нiхто не праводзiў,
Там бы кахаў цябе зноўкi i зноў,
Позiрк з вачэй бы не зводзiў.
         
Хай у вачах пасвятлее
Ад так чаканага шчасця.
Бачыш, мой позiрк смялее!
I ў начы я сумею некуды некага скрасцi…
          
Ты ўсё даруеш, каханая,
Мне за такую любоў,
Тут, на разлiвах адданая,
Сёння, цяпер, зноў i зноў!
         
Хай не турбуе дзень пройдзены.
Сёння ў абдымках  заснем
З тым, што ў пошуках знойдзена,
Убачана што аж на дне…