Чому саме Ти

Игорь Краса
Ніч.
Втома.
І ти сама вдома.
В темряві вікон, у смутку в полоні.
Йдуть десь зіркові дощі,
Досягають мети.
Річ
в тому,
Що нам не відомі
Креслення долі на  наших долонях.
В них неможливо знайти -
Чому саме Ти.
*
Чому саме ти
В обіймах самоти?
А щастя хвилини - то тільки краплини,
То неба плач.
Чому саме ти
В обіймах самоти?
Якщо в тому є моя провина,
Пробач мені,
Пробач.
**
Біль
в грудях,
Наче все забуто.
Тільки злітає думками щоночі
Серце туди, де палають
В минуле мости.
Мить
буде.
Будуть інші люди
Небу дивитись допитливо в очі.
Відповідь їм не знайти -
Чому саме Ти.
*
Чому саме ти
В обіймах самоти?
А щастя хвилини - то тільки краплини,
То неба плач.
Чому саме ти
В обіймах самоти?
Якщо в тому є моя провина,
Пробач мені,
Пробач.