Запах хризантем

Валентина Комина
Запах хризантем духмяний, п'яний
І туманом смуток за вікном,
Що лежить, холодним вітром рваний,
Клаптями на полі за селом.

Відпалала осінь жовтим листям.
Полум'я погасло під дощем.
Хай ще буде сонце променистим,
Та тепла не буде – біль і щем.

Як же швидко промайнуло літо!
А із ним, здається, і життя.
А зима запише новим змістом
В спогади і сум, і каяття…