В ночь на Ивана, в ночь на Купала...

Елена Гешко
В ніч на Івана
 
В ніч на Івана,
В ніч на Купала
Вогнище ясне
В лузі палало.

Плела дівчина
Диво-віночок,
Зачала з милим
Гарний таночок.

Збирала квіти
По всьому полю –
Узнать хотіла
Про свою долю.

Пустила пишний
Вінок на воду,
Та й задивилась
На свою вроду.

Нащо ж дівчині
Та гарна врода,
Коли віночок
Пішов під воду?

Коли із милим
Буть не судилось?
Сльози пролила,
Геть зажурилась.

Ой, краще б долю
Свою не знати,
В огонь і в воду
Не заглядати.

Олена Гешко