Най- сладката загадка

Генка Богданова
Автор: Генка Богданова

Тe щурчета са  запели,
малки  слънчица изгрели.
Като цветенцата  красиви
са усмивките им мили.

Те  са сладки  и мънички
като пъстрокрили птички,
като пчелички работливи-
тичат – весели, игриви.

Те русалки са  игриви
в морските вълни пенливи.
Пеят, смят  се,  лудуват,
и обичат да  рисуват.

Що е то?

Слънчеви лъчи  в небето?
Чистата роса в полето?
Нежни ангели от рая?
Сладка пролетна омая?

Те са всичко що обичаме,
свои рожби ги наричаме!