Императрицо

Максимус Михайлов
Вай,че жер,ымь вэд суфларя,
Вэпая луний се ымпрэштие
Пе пэмынтул адормит де ярнэ.
Диаманте скумпе луминязэ,
Привиря ць-о фурэ к-о разэ
Дулче,кум ын тихнэ маря,
Те супуне унуй гынд,че-ць скурмэ
Прин минте,те инспир-о поезие
Сэ скрий,с-аузь гласул фокулуй,
Сэ зборь пе арипиле норокулуй.

Пырэул юте нумай ворбеште,
Пе мал салчия-й дезбрободитэ.
Ярна сурызындэ пе ла жямурь
Вине ши се уйтэ ын орьче касэ
Ку инима де гяцэ фрунтя луминоасэ.
Ын под вынтул обосит се кинуеште..
Копиий купринд пернеле далбе,
Ка пе зиуэ флоаря ындрэгоститэ.
Фиорь де фриг пе спате-мь аляргэ,
Фантастик,салкымул ну вря сэ-нцелягэ...

Дялул трасе-шь кушма пе урекь,
Валсул дансязэ о переке де фулжь.
Теий де пе алей стэрнутэ,троснеск.
Висул ли-й рече,вара висязэ,
Кынд соареле-й фьербинте ла амязэ.
Кэсуца мя гэсисе ачел кожок векь,
Бине-й стэ,се китеште ла оглиндэ.
Ун метеор каде,н-ай сэ-л ажунжь...
Акума о доринцэ дин десажь алег,
Прин лабиринтул вьеций ку тине сэ мерг.

Тоту-й вис,ун вис дин копилэрие,
Йоргану-й акоперисе сатул сатул натал.
Жер север,инима аскултэ гласул
Мистерилор,купринсэ-й де-ун фармек,
Ка жуна,ынкэлзинду-се ла жэратик,
Се збате ын такт,мулте штие.
Фантастик кынд те уйць ымпрежур.
Императрицо,ку дор те-ам аштептат,
Сэ стэм де ворбэ,сэ-мь дай ун сфат.