Втеча...

Наталья Мироненко
Все чекаю, щоб морок нарешті таки прояснів -
Загорнувшись у тишу, до стомлених нервів ласкаву.
Так не хочеться вранці виходити  з райдужних снів,
Але ніде діватись , а отже  - варю собі каву.

І духмяна розрада вливається ніжним струмком,
Повертаючи сили і навіть надію на краще.
За вологим вікном дощ у шибки дрібоче ціпком:
- Нишкни, я тут гуляю, а ти – і не думай, нізащо.

Посміхаюсь, ковтаючи терпко-гарячий бальзам:
- Як господар – царюй, не ставати ж мені на заваді.
Я – по цей бік, а ти – поза склом у сльозах, сам на сам.
Кожен – сіяв своє,  от і збіжжя – на кожній леваді.

Листопад – чи жнива? Та й рясний же у нас урожай...
Що надбали - як слід, у строкаті снопи пов`язали.
То ж іди собі, дощ,  бачиш - зайнята, не заважай.
Щоб тікати думками в тепло – чи потрібні вокзали?