Приснотыквенное

Соловей Заочник
                Обувь  понравившаяся  отсюда: http://prg.stihi.ru/2017/09/10/7588


Утро  раннее  воскресно.
Шум  потише  на  полтона,
беготни  почти  не  слышно  –
город  нынче  выходной.
И  октябрь  совсем  не  пресный:
с  парусами  на  балконах,
хоть  цветов  привяла  пышность,
но  ковчег  достроил  Ной.

Воробьи  прыгучей  стайкой
что-то  ищут  на  газоне.
Лист  кленовый  на  дороге 
растопырил  пятерню.
Солнце  нынче  –  без  утайки.
Воздух  с  запахом  озона.
Три  каштана  стынут-дрогнут  –
одеянье  в  стиле  "ню".

Грач  ворованным  орехом 
занимается  упорно:
со  столба  его  бросает
на  дорогу,  чтоб  разбить.
У  обочин  луж  огрехи.
Две  сороки  громко  спорят.
Только  вот  о  чём  –  не  знаю:
мне  ведь  птичий  не  толмить.

В  небе  облачные  пенки 
по  краям  у  синей  чашки.
Время  движется,  не  зная, 
что  его  перевели.
Зябнут  руки  и  коленки.
Дятлы  в  дерево  стучатся.
Ждут-пождут  –  не  открывают...
Утренний  сумбур.  Дали.

Я  не  жажду  с  ним  сравненья  –
запишу,  что  очи  видят,
соберу  в  одну  картинку
все  случайные  штрихи.
Хаотично?  –  Без  сомненья!
И  не  очень-то  завидно...
Не  пишу  я  про  ботинки,
про  любовь  и  про  грехи.

Отплываем  скоро-скоро!
В  мир.  В  любовь.  В  святую  веру...
В  нескончаемую  сказку
присномаятной  зимы.
Теплосети  чинит  город
и  молчит  про  жизни  скверну.
И  хеллоуина  маски
к  дню  святых  готовим  мы...

29.10.17.

           Перевод  на  украинский  Люсии  Дукс  из  ФБ:


Сутінь вдосвітня... Недільно.
Шум тихіше на півтону,
Біганин не чутно майже -
В місті все відпочива.
Жовтень здобний і весільний,
Дме білизну на балконах,
А у квітів - пишність княжа,
й Ной ковчег добудував.

Горобці несміло в зграйці
Копошаться на газоні.
Лист кленовий на дорозі
Розчепірив п'ятірню.
Сонце хоч і не окрайцем,
А повітря із озоном, —
Три каштана — у знемозі:
Їх одежа в стилі "ню".

Грак украденим горіхом
Так займається завзято:
Зі стовпа його кидає
На дорогу, щоб розбить.
А узбіч калюж - огріхи.
І сороки дві затято
Стрекотять, про що - не знаю:
з толмачами не щастить.

В синім небі - хмарна піна
По ...окрайку філіжанки.
Час — в поході, та не знає,
Що його перевели.
Мерзнуть руки і коліна.
Дятлів стук біля альтанки.
Ждуть, а їм не відчиняють...
Хаос вранішній. Далі.

Я не прагну порівняння -
Запишу усе, що видно,
І зберу в одну картинку
Випадковість всіх штрихів.
Хаотично? - Та з бажанням!
І не дуже-то завидно...
Не пишу про черевики,
Про любов і про гріхи.

Відпливаєм скоро дуже!
В світ. В любов. В святую віру ...
В нескінченну добру казку
Промайнулої зими.
Збережем тепло, мій друже.
Хай мовчать життєві скверни.
І хеллоуїна маски
З гарбузів зготуєм ми ...