Я все стерплю

Валентина Кондратенко 2
Я все стерплю: блюзнірство псів червоних
І лицедійства грим, і підлості чуму.
Тим не прощу, хто розтоптав ікону,
Хто в душах сіє вбогість і пітьму.
Стерплю я все – не треба блазня грати.
Актори – фальш. Єдине попрошу:
Як душу волочитимуть на страту,
Незрячим хай востаннє послужу.
Мені печуть обідрані коліна,
Хто ніс хреста, хто на Голгофу йшов.
Та не стривожать сльози Магдалини
І сліду їх кривавих підошов…
За ким бредеш, отаро безхребетна?
Чом вийшло так, що правнуки орлів
Смирненько призвичаїлись в лабетах –
Перевелись в ягняток і волів?