Мъжът и вятърът - Мужчина и ветер

Мария Шандуркова
Мъжът и вятърът

Не вятъра обичам аз –
любовникът немирен!
Той разпилява любовта,
не помни мойто име.

Той влиза във кръвта,
изгаря всяка клетка,
с пустинна сухота
напуква устни бледи...

Пристига - ураган,
беснее, маски свлича...
Вълните в океан
пред него коленичат.

Връхлита нежелан,
съкровища пилее
и те оставя сам,
за обич да копнееш.

---
Не вятъра! Мъжа обичам аз!

Гласа му, очите,
походката смела,
усмивката светла,
ръцете му силни,
гърдите му, пълни
с целувки неспирни,
и устните,
пламенни думи шептящи...

Мъжа обичам аз – не вятъра...
В сърцето си гнездо съм свила,
където вечер със завивка топла
той пази ме от пагубния вятър!

05.09.2011г.
Мария Шандуркова