Иктаж гана серем письмам

Валерий Марий
Ала колат, йо;ратымем,
От кол гынат, ну мо, йо;ра,
Эх, пеш келшен вичкыж ту;рвет,
У илышемын - у;жара!

Мылам улат тый у;жара!
Шинчет гынат, уке гынат,
Кава умбалне ояра,
Вашталт кая кумылемат.

Йокрокланем ужде тачат,
Монден ом керт мотор ту;сет,
Возаш шонем эре тылат
Прамай письмам, кеч умылет:

Молан улам тыгай окмак,
Кузе модеш шокшо ву;рем,
Шен;гелне но;лталтеш пурак,
Ты мый лу;мемым йу;лалтем.

Лу;мем почеш ку;вар-влакат
Йу;лат, йу;лат, волгалтарен
Кумда ту;ням: мылам, тылат!
Шинчаштына куан сескем!