Осiнь золота

Людмила Доценко 2
Ой, осінь, осінь золота,
Чом стелишся журливо?
Чом  стіка твоя краса, 
І спливає  диво?

І  те коштовне убрання,
Що всіх захоплюєш, як дивом,
На землю тихо опада,
Стелиться журливо.

А по щоці біжить сльоза,
Котиться мінливо.
То плаче осінь золота,
Дощиком грайливим.

-Якби хто, та тільки знав,
Як сум серденько крає...
Не плач осінь золота,
Я тебе благаю.

Не  край своє серденько,
Навпiл душу не рви.
Повернешся ти раденька,
Та вже  - за рік.