Мед кодко казьтас

Елена Вокуева
Мед кодк;  казьтас: «Ижмаын  к;дзыд.
Фрукты  оз  быдмы». А  мен абу  шог.
К;дзыд  да  в;льн;й  сын;дыс миян,
Позь;  на  овныс;  ас  п;л;с ног.
Яг-ваыс  верд;,  кып;д;,  шонт;,
Оз кывлы  й;з  костын  му  помлась тыш.
Му  вылас  олам, тыдал;,  куж;м;н-
Кыдз   вермам бергалам,   ог горз;: « дыш».