***

Елена Вокуева

Луддзис  ныр  ув  тошк;,
ог-;  мыйк; нюшкы,
оз-;  Енмыс  кыськ;
вывсянь  сь;м тор ысты?
Лунтыр  бурс;  вичча,
гашк;,  кодк;  мыччас.
Рытнас  мед бур  ёрт;й
воас   ,гашк;,  торт;н?
Медланн;  ог ышмы,
дышлун;н  ог  висьмы,
рытгорувнас  ёрт;й
няаліс  ныр ув  тошк;с.