***

Елена Вокуева
*****************************
Д;нзьышті    лепитчысь  ырзедан   кывъяссьыс,
юр  пытшкын  отор;  ну;дан  м;вп:
«мудер ли  кытшыля  туй  кузя  ветлысьыс?
Шыась  мен   виччысьт;м,  т;в йывса  морт.»
П;шм;ма  м;впъясс;  юр  пытшкысь  бусъя на.
Вылысянь  ышнита  на  выл;: «Поть!»
Енэжысь  мед дона синвас;  мезд;да,
кык  бана  шаньгаыс медым  оз  сот.