Мада кыв

Елена Вокуева
МАДА КЫВ
Изьва  дорса  кывъяс;н  ме
ч;смася   ч;скыда,
баблысь  мойд;м  мойдъясс; 
л;седа л;сьыда .
Ог  и  к;рит,  ог  и  «в;рит»,
висьтала  сь;л;мсянь-
кужа,  гашк;,  бухъявныс;
 кокнида  й;з  нимсянь.
Вир  пытшкам  нин  изьва  дорса
 сёрниыс  пыр;ма.
Ог и  мытшав,  изьва  горс; 
кукй;дла, кып;да.
Медым  сёрниыс  оз  кушмы, 
мойдныс;  аддза  мог.
Ворсас  медым  миян  кывным
 вилавей  челядь  моз.