Пробач мене, Любов

Елена Эшвович
Жива в моїй душі така надія:
Позбавитись всіляких протиріч.
Шкода, що не навчилася, не вмію
Сумнівне виливати в темну ніч.

Щоб зранку прокидатися - новою.
Щоб впевненим відчувся кожен крок.
Хоч дружній ранок з мутною імлою, 
Але - мудрець, Не злий його пророк...

Чому ж оте осяяння приходить
Так рідко?.. Все життя - на терезах.
... Складна людини внутрішня природа,
Частіше шлях до мрій вбиває страх.

А хочеться відкинути сумнівність
Й довіритися мріям... "Гей, агов!.." -
Зовуть мене відлунням... Тільки відстань
Не меншає... Пробач мене, Любов...