Живу душею. Кожен день цiную

Тамара Ненчина
Мені казала мати щовесни:
"Не закохайся згарячу, дитинко"!
Життя - не різнокольорові сни,
Не вишита рожевим скатертинка.

Коли душа в тривозі забринить,
То захолоне серце, мов льодинка.
Лише порою, коли завеснить,
Вона стає легкою, як пір"їнка.

Життя бува - барвисті килими,
І як веселка подих нам тамує.
Бува тернисте, повне ... невезінь,
Живу душею. Кожен день ціную.