Мовлення

Марина Чиянова
Мовлення - живлення
Електронних стовбурів найвищих дерев.
Мовлення - викривлення,
зіткнення істин, ритмів, фонем.

Мовлення - книги, що палають
на перетинах доріг.

Я згадую та забуваю
свою сутність.
Її ім'я - збіг.

Ліквідатори совісті
та минулого
і творці життя -
в одному роду.

Читаючи старовинні повісті,
пропущу кілька літер
та назустріч світлу піду.

І, очима примруженими
споглядаючи дні,
я згадаю найвищі ступені
щастя,
які ти обіцяв мені.

Мовлення - живлення,
літопис німих балачок.
Мовлення - снів освітлення,
переосмислення
холодних тіней та квіток.