Беларускi лiстапад

Станислав Шастак
Лес стаіць маўклівы.
Птушак галасы
Змоўклі. Зіхатлівы
Аксаміт расы

Студзіць ліпам ногі.
Залаты убор
Вецер ля дарогі
Скідаў у касцёр.

А на вербалозе
Каткоў жоўтых рад-
Лісце ці здалося
Вясна акурат

Бурыя палеткі,
Беластволы гай,
Сонца прамень рэдкі -
Беларускі край.