Ти диви!

Валентина Кондратенко 2
Ти диви! Треба ж бути такому –
Здешевіла вже в нього душа. 
А у неї – при зливах і громі 
Все фицає, як в лузі лоша.
А у неї – дзвенить кришталями, 
Горицвітом горить, виграва, 
Сипле усміхом, як бурштинами...
Не порвалась тоненька б канва!
Бо ж вона ; як співуча та скрипка,
А до скрипки б ; смичок золотий...
А у нього ж душі тої – дрібка, 
Він – як бубон: гучний, та пустий.
Перелесником пурха по квітах, 
Все косує у звабні гречкИ. 
А для неї він став цілим світом, 
Бо єдиний-один на віки.
Це вже чайкою потім заплаче 
Розшматоване щастя сумне, 
Бо осліплена ним і не бачить, 
Що вже доля біди не мине.
Де впадеш ти – якби ж було знати! 
Хай ще тьохкають в ній солов'ї! 
Не спішіть цього серця чіпати –
Вона любить, не руште її...