Тiльки ти одна спроможна

Прокопенко Юрий
Тільки ти одна спроможна мій підняти настрій,
Завжди влучно глянеш в очі, мов малюєш знаки.
Гріють душу гліфи, в серці – хризантеми й айстри,
Що зростають стрімко, барви вносять для наснаги. 
Наче б осінь спить надворі, вже не знайдеш квітів,
Голизна відверта й мряка, мовби потойбіччя…
Пари слів достатньо, щоб від щастя захмеліти,    
Тільки ти одна спроможна вбити протиріччя.
Маєш владу наді мною, в той же час на пана
Обертаєш ти мене, на пана над панами.
Я неначе зовсім інший, щось величне дано
Осягнути й берегти кохання поміж нами.
Тільки ти одна спроможна легко й дуже просто
Світ навколо заквітчати, перейняти грози.
Дивний затишок створити, оживити простір,
Тільки ти одна спроможна мій забрати розум.

19:46, 08.11.2017 рік.

Зображення: http://www.xrest.ru