Це я пилиночка мала

Валентина Кондратенко 2
Це я - пилиночка мала               
у Всесвіті чужім шаленім.
Мов не любила й не жила,               
стою з синичкою у жмені 
Така легка, як попілець –
ледь-ледь дмухни – й мене не стане:
Спалило сонце нанівець               
серед осіннього туману. 
І вже сльота і самота               
перетасовують години,
Та невигойна гіркота –               
мов зрада близької людини.
Мій журавель мене минув –
не роздививсь, не запримітив,   
Позаздрив на красу бучну,   
любові розтоптавши квіти.