В моiй душi однi багнети

Валентина Кондратенко 2
В моїй душі - одні багнети.
Їх не здолають кулемети
Твоєї люті і злоби.
Скажи, мій принце, як так сталось –
Вогню для мене не зосталось?..
А ти ж колись мене любив!
Якими чорними котами 
Пробігла доля поміж нами 
І заблукала укінці? 
І нам любов - не по кишені? 
Голубимо синицю в жмені,
А журавель застряг в сільці...
Тебе давно вже відштормило, 
І серце в тебе скрижаніло –
Дихнув мороз на пелюстки. 
А я весни і не шукаю –
Чимдуж від горя поспішаю,
Біжу від нього навтьоки!