А на серцi зимно-зимно!

Валентина Кондратенко 2
А на серці – зимно-зимно! 
Біль розтерзує всю зримо. 
І гірчить краплина терну –
Зашпори ще не відтерпли. 
Плаче намистина глоду, 
Як твоя минула врода. 
І глузує ніч осіння: 
Де ж це твої ранки сині? 
Де ті спалахи любові, 
Що здіймали бурю в крові?   
Розгубилися всі чисто, 
Як розірване намисто. 
Хтось зібрав оті жарини, 
Ледь зігрівся – та й покинув. 
Хтось шукав «крутіш» удачу –
Чоботом їх розтокмачив. 
А було ж їх так багато, 
Що й не вірилось в розплату.
А тепер пече розпука, 
Бо чужі торкались руки.