Язык - не повод враждовать

Наталья Лопашко
Хто чужую мову гудить,
Тому власна теж чужа.
Як на мене, то ці люди
Вкрай забули, що душа –
В кожній мові, в кожнім слові.
Це як діти. Є чужі?
Хто співав їм колискові?
Діти – часточка душі.

И кому какое дело,
Как ребенок говорит?
Колыбельную мать пела –
Под нее пускай и спит.
Не язык – мерило чести.
Не язык – причина зла.
Мова выше пустой лести.
Языка душа светла.

Всем, кто ищет в Украине
Новый повод враждовать,
Нагадати слід: причини
В мові вам не слід шукать.
9.11.2017