По совiстi чи справедливо?

Олександр Мачула
Нам кажуть жить по совісті і честі,
але вони у кожного свої.
Один настриг з отари возик шерсті,
а інший – заробляє для сім’ї.

Один за рік подвоїв свої статки
і у офшорі заховав мільйон.
А інший чесно заплатив податки,
отримавши на груди медальйон.

Жере ікру цей, жиром запливає,
проблема в нього зайвої ваги.
Сухар той запиває прісним чаєм,
та бідним дати скибку до снаги.

У чому тут, шановні, особливість?
Бо совість з честю в кожного свої.
Лише як гору візьме справедливість –
нам заспівають знову солов'ї;!

10.11.2017