Мiнор i мажор

Николай Карташевич
Мой мiнорны дзень
Адляцеў ва ўчора.
Твой мажорны цень
Ноччу збег у горы..

Там я i сустрэў,
Аж пад самым небам,
Той чароўны спеў,
I ў цябе патрэбу.

Дай мне, Неба, веды
Ад жыцця сумненняў,
За табой каб следам
Крочыць у праменнях.

Сонца ўстала з ветрам,
Збеглі спаць аблокі.
Я лячу ў гетрах,
Хмарку ўзяў пад бокі.

Доўга плыць ці лётаць
Па  жыцця прасторах
Нам тут давядзецца,
Не падкажуць й горы.

Куды б ні кідалі
Думкі ў вольны час,
Трэба, каб чакалі
Сёння, Зараз, Вас.