Владимир Камбалин - Вера

Юлияна Великова
Она не отвернётся, она одна не смеет,
Предать тебя всуЕ, поскольку не умеет.
Предать тебя с живой, иль с мёртвою душою.
На паперти стоящим с заплечною сумою,
Принявшему как крест кандальные вериги.
Она одна откроет свои святые книги.
По строкам бытия поводырём незримым.
К началу всех начал, путем неторопливым,
С собою поведёт. Ты только не перечь.
И ты увидишь свет, и ты услышишь речь.
И ты осмыслишь слог, и ты постигнешь суть.
И ты воскликнешь – БОГ. И БОГ промолвит "БУДЬ"

Превела на български: Юлияна Донева

ВЯРА
Не ще се тя отвърне, сама не ще посмее
да те предаде, понеже не умее
да  предава тя  с  душа, жива , мъртва
стоящите  на прага с торбата на плещите,
приели като него  оковите вериги.
Сама тя ще  отвори свойте  свети книги,
подобно битието на водача си  невидим.
В началото, по принцип , по пътя си спокойно
ще те поведе. Не се съпротивлявай.
И ти ще видиш свят , и ти ще чуеш речи,
вся сричка ще осмислиш, ще стигнеш същността.
И ще възкликнеш   - БОГ.   И БОГ  -„ДАЛИ“  ще каже.