Приспивна песен!

Генка Богданова
Автор: Генка Богданова

На „губера“ зелен,
край ручейче звънливо,
прекрасно цвете спи.
С глас топъл, кадифен,
едно гълъбче сиво
му песничка реди:
“Гу-гу!Гу-гу-гу...
Поспи, детенце сладко!
Над тебе мама, татко,
с безкрайна обич бдят.
Заспи, детенце мило,
над люлката от свила
вълшебници летят!
Гу-гу!Гу-гу-гу...
Две късчета небесни
под гъстите ресници
забулил есънят.
сънувай смях и песни,
сънувай пъстри птици
над тебе как кръжат!
Гу-гу-гу!
Спи , детенце сладко!
Над тебе мама,татко
с обич нежно бдят!