Акыл белэн йорэк

Лилия Загретдинова
Кайдан килэ икэн сою?
Ничек керэ ул йорэккэ?
Кубэлэктэй очып кунып,
Офыкларга ничек кутэрэ?

Акыл, элбэттэ, кисэтэ,
Торле юллар курсэтэ.
Э йорэкнен уз дэлиле,
Хислэр белэн ул тиле!

Бер улчэудэ булса акыл,
Икенчесендэ була йорэк.
Акыл эйтэ: «Терэк кирэк!»,
Э йорэкнен талэпе кимрэк!

Назлы суз ишетеп куана,
Кузлэр куреп шатлана,
Нинди генэ булсын акыл,
Чын сою кунса — ул кол.

Тынлый мени йорэк акылны?
Бар жиhаннын тоеп сулышын,
Анын бит килэ тик яратасы,
Сою хисендэ шашып очасы...